На Рівненщину під час карантину приїхало більше 3 тисяч осіб з-за кордону

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У Рівненській області передбачено 21 місце для обсервації осіб, які повернулися з-за кордону та змушені пройти двотижневу самоізоляцію. Одначасно у таких місцях, серед яких гуртожитки, готелі та санаторії, можуть розміститися 1300 осіб. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час традиційного прес-брифінгу.

Проживання і комунальні послуги у місцях для обсервації оплачуються за рахунок місцевих бюджетів, а харчування здійснюється за рахунок людей, які перебувають на обсервації.

– Іноді рідні довозять продукти харчування. Часом можна замовити їжу у закладі, де є відповідні умови для приготування страв. Але знову ж таки – оплачують це люди, які перебувають на обсервації, – зазначив Сергій Подолін.

Перший заступник голови Рівненської ОДА розповів, що максимальна сума, яку можуть виділити з бюджету на один день обсервації не перевищує 600 гривень. Однак часто вдається зекономити.

– Я скажу на прикладі Здолбунівської РДА, там дві людини знаходились у готелі на обсервації. З міського бюджету за перебування цих осіб було заплачено по 220 гривень в день. Це в основному утримання і комунальні послуги. Загальна сума, яку заплатила Здолбунівська РДА склала 5700 гривень. Кошти перераховані були з резервного фонду районного бюджету.

В загальному на обсервації у Рівненській області з початку дії карантину перебувало 12 чоловік. На самоізоляції станом на 12 травня знаходиться 220 осіб. З початку карантину перетнули кордон України і приїхали на Рівненщину понад 3 300 осіб.

Читайте також