На Рівненщину привезуть поховати прах військового, який згорів у бліндажі на Донбасі

Цьогоріч 20 лютого на Донбасі загинув 23-річний Василь Олегович Килюшик із міста Вараш.

Він 5-ий рік воював у 58-ій окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського, служив командиром першого відділення, був командиром бойової машини другого мотопіхотної взводу другої мотопіхотної роти. Про це пише видання Володимирець.Сіті.

20 лютого о четвертій ранку сталась пожежа у бліндажі, в якому перебувало троє військовослужбовців. Один із них з опіками 90% тіла зміг самотужки вибратись із бліндажу, пізніше помер у госпіталі. Двох інших не могли тривалий час знайти через пожежу та тління у бліндажі, яку не могли локалізувати. Впізнати тіла через пожежу неможливо, тож для опізнання тіл проводили експертизу ДНК.

Після проведення експертизи прах воїна везуть у рідне місто.

Зустрічатимуть вантаж-200 люди усіх громад на межі Рівненської області, далі – Вараського району, звідти траурна процесія прибуде у Вараш. Домовину з прахом героя пронесуть містом у супроводі військових офіцерів з частини, де він служив.

Чин поховання відбудеться 27 травня о 9:00 у Свято-Софіївській церкві м.Вараш.

Прощання з прахом Василя Килюшика почнеться у міському палаці культури м.Вараш з 10:00 до 13:00. Далі хода рушить містом до цвинтаря Старої Рафалівки, де солдата поховають під почесті військового салюту.

Читайте також