На Рівненській АЕС гасили пожежу (ФОТО)

фото - Фейсбук

Рятувальники з охорони Рівненської АЕС відпрацювали ввідну по гасінню умовної пожежі на базі цеху господарського обслуговування ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК Енергоатом. Повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

25 травня, з метою вдосконалення практичних навичок щодо дій з гасіння пожежі, рятувальники підпорядкованих підрозділів 2-го державного пожежно-рятувального загону 22-ї та 23-ї пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС України у Рівненській області з охорони Рівненської АЕС спільно з адміністрацією об’єкту провели навчання по ліквідації умовної пожежі на території бази цеху господарського обслуговування ВП «Рівненська АЕС» ДП НАЕК Енергоатом.

За тактичним задумом пожежа виникла на покрівлі адмінбудівлі з прилеглими боксами. Прибувши на місце виклику працівники 2-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області провели розвідку, оцінили обстановку, створили з числа керівного складу та оперативно-кординаційного відділення 2-го державного пожежно-рятувального загону штаб пожежогасіння і приступили до ліквідації умовної пожежі та евакуації працюючого персоналу.

Для ліквідації надзвичайної ситуації вогнеборці заді­яли 5 одиниць пожежної та спеціальної техні­ки та близько 20 чоловік особового складу. При проведенні практичних дій по евакуації людей з будівлі бійці застосовували апарати для захисту органів дихання та зору.

Після того, як були відпрацьовані усі заплановані дії, керівники штабу підводили підсумки навчання на яких було доведено оперативно-тактичну характеристику об’єкту та особливості ведення оперативних дій на енергетичних об’єктах ВП «Рівненської АЕС». Особлива увага зверталася на дотриманні правил безпеки праці.

Проведення таких навчань дає змогу налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами 2-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Рівненській області та адміністрації об’єкту, що дасть змогу у випадку виникнення надзвичайної ситуації ефективно ліквідувати її.

Читайте також