На Рівненській митниці провели обшуки

Фото - відкриті джерела

Сьогодні, 1 вересня, працівники Служби безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань провела обшуки на двох митних постах у Рівненській області. Про деякі подробиці перевірок розповіла журналістка Ольга Ферар.

У рамках кримінального провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) правоохоронцями встановлено, що службові особи митних постів «Рівне» та «Дубно» Рівненської (Поліської) митниці Держмитслужби, перебуваючи у змові митними брокерами, налагодили злочинну схему митного оформлення вантажних автомобілів з ухиленням від сплати митних платежів. Зокрема, з метою зменшення розміру митних платежів, митне оформлення проводилось за документами, що містять недостовірні відомості щодо дати виробництва та першої реєстрації транспортних засобів, що сприяло зменшенню коефіцієнту акцизного збору в 40 і більше разів та, як наслідок, розміру податку на додану вартість.

При цьому, митники, зловживаючи службовим становищем та діючи на користь суб’єктів господарювання, ігнорували визначені автоматизованою системою ризиків поглиблені форми митного контролю і не здійснювали у повному обсязі заходів митного контролю з перевірки достовірності поданих товарно-супровідних документів та відомостей, що у них вказані.

Таким чином, Рівненськими митниками завдано збитків державі на понад 15 млн.грн. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також