На що у Рівненській області витратили кошти, виділені для боротьби з коронавірусом?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Обласна рада прийняла програму протидії коронавірусу, у межах якої було виділено 25 млн гривень на закупівлю медобладнання і всього, що потрібно для протидії COVID-19. Скільки зараз вже витрачено коштів і на що пішли основні витрати, розповів начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

 «Обласною радою дійсно була прийнята програма профілактики та боротьби з коронавірусною інфекцією у Рівненській області. Розпорядником коштів визначено управління охорони здоров’я. Ми зараз працюємо над тим, щоб забезпечити лікувально-профілактичні заклади сучасним необхідним для надання медичної допомоги обладнанням, а також засобами захисту та дезінфекторами», - повідомив пан Вівсянник.

За його словами, кошти виділятимуться для забезпечення декількох підрозділів, в тому числі – засоби захисту і дезінфектори для екстреної медичної допомоги.

«Вчора головою обласної державної адміністрації було передано костюми з біозахисту працівниками екстреної медичної допомоги. Також було придбано ще 2000 комплектів костюмів біозахисту для забезпечення надання медичної допомоги у закладах  1 та  2 лінії», - зазначив чиновник.

Наразі в області закуплено 14 апаратів ШВЛ. Ще на розгляді 5 апаратів, які будуть поставлені найближчим часом. Це апарати середнього та високого класу надання медичної допомоги.

«Закуплені апарати передані до Дубенської ЦРЛ, Рівненської міської лікарні, Костопільської районної лікарні, Сарненської ЦРЛ та Рокитнівської ЦРЛ. Нагадаю, це заклади охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією», - говорить Олег Вівсянник.

На сьогодні витрачено 10 млн гривень. У запасі ще є 15 млн гривень. Пан Вівсянник запевняє, що постійно відбувається моніторинг забезпечення лікувальних закладів області засобами захисту.

« Ми працюємо з запасом у 10-14 діб. Є напрацювання, щоб на наступному тижні заключити угоди для придбання респіраторів, масок та рукавичок, бахіл для працівників екстреної медичної допомоги», - зазначає начальник управління охорони здоров’я.

Читайте також