На ці вихідні "Ощадбанк" призупиняє роботу відділень

У суботу 16 грудня та неділю 17 грудня відділення будуть працювати в режимі консультацій. Комунальні та інші платежі Ви зможете провести в ІПТ та Ощад 24/7.

Це пояснюють тим, що Ощадбанк переходить на новий План рахунків бухгалтерського обліку згідно з Постановою Національного банку України від 11 вересня 2017 року №89. Постанова передбачає зміну номерів клієнтських рахунків з метою впровадження нових міжнародних стандартів. Це забезпечить підвищення прозорості, надійності, безпеки банківської системи України загалом та якості послуг для клієнтів зокрема.

Ощадбанк, зважаючи на масштабний обсяг клієнтських даних та найбільшу мережу відділень, здійснив усі підготовчі роботи заздалегідь. Для мінімізації незручностей фінальний етап переходу на новий план рахунків буде проведено у вихідні дні. Відповідно буде змінено графік роботи відділень. Зміни торкнуться частини мережі відділень, що зазвичай працюють у вихідні дні: в суботу 16 грудня та неділю 17 грудня відділення будуть працювати в режимі консультацій. Комунальні та всі інші платежі (за виключенням платежів за кредитом) Ви зможете провести в ІПТ та Ощад 24/7. 

На сайті Ощадбанку повідомляють, що у вказаний період (16-17 грудня 2017 року) операції по платіжних картках у банкоматах, інформаційно-платіжних терміналах та торговельно-сервісній мережі проводитимуться в звичайному режимі БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ. Кошти на карткових рахунках будуть доступні у звичайному режимі.

Втім, можливе часткове обмеження  функціоналу онлайн-сервісів «Ощад 24/7» у частині перегляду залишків по поточних, кредитних та депозитних рахунках та проведення операцій з ними.

Клієнтам рекоментують запланувати проведення необхідних платежів чи переказів до 15 грудня (включно). З 18 грудня (понеділок) всі відділення Ощадбанку та система «Ощад 24/7» будуть працювати в стандартному режимі.