На вихідні до Рівного приїдуть дитячий театр та театр ляльок

фото ілюстративне

У вихідні, 6-7 квітня, до Рівного з гастрольним туром завітає Херсонський академічний обласний театр ляльок та Запорізький дитячий театр «СВІЯ».

У суботу, 6 квітня, на сцені театру ляльок Запорізький дитячий театр «СВІЯ» представить спектакль «Історія старої шафи».

Історія розкриє таємниці старої шафи, які вона дбайливо оберігає протягом десятиліть… Найяскравіші враження і страхи дитинства... Перше кохання, ревнощі, розбите і відроджене серце юності... Шалений ритм дорослості і ці вічні мрії про відпочинок – синє море, білі чайки... Старість з її мудрістю, всерозумінням і добротою... Стара шафа думає, що вона– пам’ять людська. І, можливо, вона права.

Виставу поставлено за принципом «чорного кабінету», або, якщо точніше, «чорного театру».

Режисер – Світлана Ємець

Сценографія – Світлана Дуднік

Хореографія – Юліана Пилипець

Постановка – 2019 рік.

Довідка

Запорізький дитячий театр «СВІЯ» розпочав свою діяльність у 2005 році. Це єдиний у Європі та Україні дитячий театр, у якому на сцені грають діти – вихованці театру. В спектаклях зайняті актори у віці 5-18 років.

Колектив розвивається, активно бере участь у Всеукраїнських та міжнародних фестивалях і конкурсах:

  • переможці Відкритого фестивалю дитячих лялькових колективів «Березневі сходинки».
  • у 2015 та 2017 роках переможці відкритого Берлінського конкурсу дитячої та юнацької театральної творчості «GoldenesSchlüsselchen» («Золотий ключик»), Німеччина.
  • два роки поспіль (2016 та 2017 рік) отримував головну нагороду, беручи участь у Відкритому Аматорському театральному конкурс «Kurtyna» (Ryjewo, Gdansk).
  • влітку 2015 року,на запрошення українсько-французької культурної асоціації при Посольстві України у Франції «ART cultureetcréativité», Запорізький дитячий театр «СВІЯ» виступив у Парижі для української діаспори.

Художній керівник і режисер –Ємець Світлана Олександрівна

Вперше до Рівного у рамках гастрольного туру завітають гості із півдня України, Херсонський академічний обласний театр ляльок. У неділю 7 квітня, о 11:00, для наших маленьких глядачів, вони покажуть виставу «Їжачок-хитрячок». Спектакль на Всеукраїнському огляді-конкурсі театрів ляльок «Прем’єри сезону 2016-2017» – отримав срібний диплом у номінації «Краща вистава для дітей дошкільного віку».

До спектаклю «Їжачок-хитрячок» увійшли три казки Івана Франка, які найбільше відповідають смакові дітей від 5 до 12 років. Вистава музична, з яскравими ляльками, які створені з предметів народного побуту.Вистава цікава і смішна, підштовхує дітей до роздумів та пробуджує цікавість й увагу до явищ природи.

Автор – О.Кузьмин

Режисер-постановник – О.Кузьмин

Художник-постановник – О.Войткевич-Шевченко

Композитор – С.Сліпоконь

Хореограф – М. Кузьменко

Читайте також