На в.о. міського голови Костополя склали 28 протоколів про корупцію

Поліція склала 28 протоколів на в.о. міського голови Костополя Давида Дідуха. 

Про це йдеться у відповіді Управління стратегічних розслідувань у Рівненській області, наданій Олександру Ладі. 

Як зазначається, порушення були виявлені під час встановлення умов оплати праці начальниці управління освіти, культури, молоді та спорту Костопільської міськради Олені Діхух, яка є дружиною рідного брата Давида Дідуха - депутата Костопільської міськради Назарія Дідуха. 

Відомо, що протоколи на в.о. міського голови були складені за нарахування премій Олені Дідух, а також самому собі та за виділення коштів на покращення соціально-побутових питань. Всього було встановлено 14 таких епізодів.

Відтак, поліцейські склали на Давида Дідуха 14 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч.1 ст.172-7 КУпАП та 14 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення за ч.2 ст.172-7 КУпАП.

Матеріали справи скеровані до Костопільського районного суду. Час та місце засідання поки не відомі. 

«Розцінюю це як тиск на роботу органу місцевого самоврядування. Таких протоколів можуть скласти 28 або 288. Ці протоколи будуть оскаржені в суді. Також і раніше складалися подібні протоколи, які були без проблем оскаржені за відсутності складу злочину», - заявив у коментарі "Рівне Медіа" Давид Дідух. 

Читайте також