На водоймах Рівненщини, попри заборону, виявляють горе-рибалок та сітки

На Рівненщині нерестова заборона завершилась лише на річках та їх кореневих водах. На інших водоймах заборона на вилов триває і екоінспектори продовжують викривати порушення.

Повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

Так, 24 травня на р. Іква, поблизу с. Арчишин Дубенського району, фахівці інспекції вилучили безгосподарське знаряддя лову – сітку довжиною 20 м. Живі водні біоресурси, що потрапили в знаряддя лову, були випущені у природне середовище.

26 травня при проведенні чергового спільного природоохоронного заходу з працівниками Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу на р. Замчисько та її заплавах, в межах території Костопільської ТГ Рівненського району, інспекторами виявлено та вилучено з води 3 незаконних знаряддя з вилову риби (сітки) загальною довжиною 60 м.

За порушення Правил любительського рибальства складено протокол про адмінвідповідальність за ст. 85 КУпАП (ч.3).

29 травня при проведенні рейду на Хрінницькому водосховищі Дубенського району працівниками Інспекції були виявлені та вилучені заборонені знаряддя лову – дві сітки довжиною 80 метрів.

А вже 30 травня разом з громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу в заплаві р. Горинь, поблизу с. Бичаль Деражненської ТГ Рівненського району, було виявлено та вилучено 45 метрів заборонених знарядь лову (сітки).

Крім того 30 травня на водному об’єкті поблизу селища Гоща Рівненського району держінспекторами виявлено громадянина, який рибалив забороненим знаряддям лову - сіткою. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 85 (ч.4) КУпАП (Грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), який буде передано для розгляду в судові органи.

 

Читайте також