На зекономлені кошти на Рівненщині хочуть побудувати ще 7 лікарських амбулаторій

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні на засіданні постійної комісії з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьбі з корупцією заступник начальника управління охорони здоров’я області Олег Вівсяник розповів, що в області вже завершили ремонт трьох лікарських амбулаторій, одну вже відкрили (в Заборолі).

«Наразі проводиться побудова 34 нових лікарських амбулаторій. Зважаючи на дані будівництва  і визначеної економії, можливо побудувати ще 7 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Із побудованих, 22 амбулаторії – із житлом для сімейного лікаря. Загалом на будівництво цих амбулаторій заплановано 226 млн гривень. Кожна лікарська амбулаторія буде забезпечена санітарним транспортом, системою телемедицини для надання відділеної медичної консультації лікарями вторинної та третинної ланки», - розповів Олег Вівсяник.

Де і коли розпочнуть, і чи розпочнуть взагалі, будівництво додаткових амбулаторій - буде відомо згодом. Вже найближчим часом планують оголосити тендер про закупівлю телемедичного обладнання для амбулаторій області в рамках впровадження проекту телемедицини. 

Читайте також