На Житомирщині окупанти залишали розтяжки навіть в ліжках, де ночували (ВІДЕО)

На Житомирщині пройшло три місяці з моменту деокупації, однак у саперів досі багато роботи. Фахівці розміновують населені пункти, ліси та поля.

Про це повідомили у Житомирській ОВА.

Зокрема, у Малинській громаді минулий тиждень велись активні роботи із розмінування. Окупанти залишили там артснаряди 120 мм.

Лише за тиждень хлопці виявили та знешкодили понад 100 таких снарядів.

Разом з тим, від початку війни працівникам ДСНС на території області довелося побачити чимало різноманітних вибухонебезпечних предметів. Знешкоджували залишки мін та ракет, артилерійських снарядів, залишки боєприпасів від систем залпового вогню.

"Хлопці розповідають, що цинізм російських військових не міг не вразити. Адже окупанти залишали розтяжки навіть в ліжках, де ночували під час окупації", - йдеться у повідомленні.

Після тижня роботи вибухотехніки знешкодили усе зібране на полях та у населених пунктах Малинщини. Для цього посеред поля спочатку викопують яму, щоб меншою була вибухова хвиля і меншим був розкид осколків. Попри такі маніпуляції вибух виходить дуже гучним і видовищним. Звісно знешкодження відбувається у безлюдному місці далеко від будинків. Тож загрози він нікому не несе. Війна триває, тож будьте уважні та обережні. Якщо знайдете підозрілий предмет – не торкайтеся його та одразу викликайте саперів!

 

Читайте також