Надзвичайники на Сарненщині провели масштабні навчання (ФОТО)

22 серпня з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з несприятливими погодними умовами, характерними для осінньо-зимового періоду, відділом реагування Головного управління ДСНС України у Рівненській області було організовано та проведено командно-штабні навчання служб цивільного захисту Сарненського району.

За тактичним задумом: Внаслідок налипання мокрого снігу та утворення снігового покриву висотою більше 50 см на відрізку міжнародної траси М-07 «Київ-Ковель-Ягодин», поблизу смт Клесів сталася дорожньо-транспортна пригода в результаті чого паралізовано рух транспорту. За попередніми даними, постраждали водій та пасажир легкового автомобіля та 2 пасажири автобуса. В заторі перебуває близько 120 автомобілів.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації були спрямовані сили та засоби цивільного захисту: рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області, бригада швидкої медичної допомоги та медицини катастроф, групи реагування патрульної поліції, національної поліції, та філія «Сарненської ДЕД».

Прибувши до місця події рятувальники встановили що в наслідок дорожньо-транспортної події сталось загорання моторного відсіку  автобуса «ЛАЗ», у салоні якого знаходяться 2 пасажири, а також в наслідок зіткнення відбулась деформація легкового автомобіля «Opel» в якому затисло водія та пасажирів. Рятувальники в апаратах захисту органів дихання проводять деблокування потерпілих з деформованих автомобілів, та передають потерпілих медикам, паралельно з цим проводиться гасіння автобусу «ЛАЗ». Працівники швидкої медичної допомоги визначають стан постраждалих та готуються до їх евакуації. Разом з тим,  ДП «Рівненський облавтодор» спільно з патрульною поліцією вживають першочергові заходи щодо обмеження руху на ділянці автодороги, де виникли умови, що створюють загрозу безпеці дорожнього руху, направляють автотранспортні засоби на місця відстою. Після ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. Рятувальники спільно з дорожніми службами провели буксирування автотранспорту на ускладнених ділянках дороги, а також встановили мобільний пункт обігріву для запобігання переохолодження, та обігріву людей.

Мета командно-штабних навчань була досягнута, а практичне виконання спільних заходів стало підтвердженням готовності до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду.

ГУ ДСНС Рівненщини

Читайте також