Наодинці проти орди: 64-річний мешканець Київщини самотужки зупинив колону окупантів

Мешканець Бучі Валентин Дідковський став до лав районного батальйону тероборони у лютому, незадовго до російського вторгнення. Підрозділ ще не завершив формування, коли колони ворога, рухаючись на столицю, вже зайшли до його міста.

Повідомляють у Міністерстві оборони України.

Українські військові з’єднання готувалися дати росіянам бій в Ірпені. На той час у Бучі не залишилося нікого, хто міг зупинити противника. Нікого, крім Валентина Дідковського, який напередодні у підрозділі отримав легкий протитанковий гранатомет та декілька протипіхотних гранат.

"Це трапилось зранку 27 лютого. Я почув гуркіт важкої техніки. Виглянув у хвіртку і побачив, що вони вже доходять до школи — це метрів за триста від мене. Поки готував до бою зброю повз «пройшли» два ворожих БТР і БМПшка. Дивлюся - з іншого боку дуже багато техніки окупантів їде. А по тротуару ідуть рашисти. Один зовсім близько пройшов. Я підскочив до причепа, виліз на нього, встав. Зрозумів, що можу їх зупинити", - коментує пан Валентин.

Коли велика колона російської техніки рухалася повз його будинок, він зупинив її пострілом із гранатомета, поціливши у бензовоз, а потім закидав російську піхоту ручними гранатами.