Напали, вимагали кошти, а потім вивезли в ліс: у Рівному троє молодиків викрали людину і пограбували

Фото - ілюстративне

Ще 10 жовтня 2020 року у місті Рівному стався напад на двох людей, а одного з них - викрали. Так, за інформацією Рівненської місцевої прокуратури та слідчих поліції, троє молодиків 21-го, 22-х та 26-ти років, що мешкають у Рівному, попередньо змовившись між собою, видумали привід, аби зустрітися з двома іншими чоловіками - 28-річним рівнянином та 56-річним мешканцем Рівненської області.

Під час зустрічі зловмисники почали незаконно вимагати з кожного з чоловіків по 10 тисяч доларів США, а в разі несплати цієї суми погрожували їм фізичною розправою. Після цього нападники викрали одного з чоловіків, силоміць заштовхавши його в салон автомобіля «BMW E60», та повезли його в напрямку села Дядьковичі Рівненського району. Інший потерпілий поїхав за ними добровільно, не покинувши родича в біді. Так, виїхавши за місто, зловмисники напали на чоловіків, з яких вимагали кошти, та зірвали з шиї одного з них золотий ланцюжок, ціна якого складає приблизно 34 тис.грн.

Так, правоохоронцям вдалося "впіймати" нападників. Їм вже оголосили про підозру у вчиненні одразу трьох злочинів - викрадення людини, розбій та вимагання грошей, вчинених за попередньою змовою групою осіб (част. 2 статті 146, част. 2 статті 187 та част. 2 статті 189 Кримінального кодексу України).

У Рівненському міському суді підозрюваним нещодавно обрали запобіжний захід на час слідства - одного з них взяли під варту, а двох інших молодиків посадили під домашній арешт.

Якщо вину нападників доведуть, то молодикам загрожує позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також