"Напівпусті зали - стрес для акторів": як живе Рівненський драмтеатр під час карантину

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Для сфери культури в Україні пандемія коронавірусу та карантин стали складним випробуванням. Заборони концертів та вистав, вимушені паузи у роботі закладів культури – усе це далося в знаки.

Ми поцікавились, як живе Рівненський обласний музично-драматичний театр під час карантину.

У зв'язку із динамікою поширення вірусу та вимогою дотримуватись соціальної дистанції, у театрі дозволено приймати лише 188 гостей. Для того, щоб люди не сідали поруч, було запроваджено систему продажу квитків із продуманими "пустими" місцями. Таким чином, між відвідувачами є кілька сидінь, які заблоковані спеціальними резинками. 

За словами прес-секретарки Рівненського театру Ірени Боровець, напівпусті зали є стресом для акторів, адже немає того шуму та віддачі, як при "повній посадці". Життя театру у такому режимі є складним, адже відбуваються постійні корекції графіку та акторського складу вистав. Якщо хтось із акторів захворіє, то його обов'язково заміняють. 

Квитки на вистави, за словами пані Боровець, купують не так активно, як раніше. Це зумовлено пандемією та карантинними обмеженнями. Однак, значного відтоку глядачів не спостерігається.

Попри карантин, у театрі в п'ятницю, 18 грудня, буде показано новорічну казку для дітей "Зелена борода".

"Через карантин покази казок для дітей були під загрозою. Ми дуже раді, що вдасться показати багатьом дітям постановку. Попри те, що акторам дуже важко, адже в день може бути по 2-3 постановки, всі дуже чекали цей час. В цей період театр перетворюється на казку. Приходить стільки малечі, вони створюють неповторну атмосферу. Все літає, співає, рухається. Цьогоріч буде не так, як завжди, адже не буде великої ялинки, біля якої будуть забави. Ми не можемо це зробити в силу карантину. Але перед виставою буде розкішна інтермедія новорічна - зустріч зі Святим Миколаєм", - інформує Ірена Боровець.

Стосовно заробітних плат для колективу театру, то, за словами прес-секретарки, жодних затримок не було:

"У акторів невисокі зарплати, але всі отримують кошти стабільно".

Читайте також