Наступного року у Рівному відкриють новий тролейбусний маршрут

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У Рівному можуть продовжити рух тролейбусів (з функцією автономного ходу) або дуобусів аж до аеропорту. Принаймні, петиція з такою пропозицією вже набрала необхідних 300 голосів підтримки від рівнян і тепер її розглянув міський голова Володимир Хомко.

Авторка петиції Софія Кравчук переконана у необхідності такого кроку, адже це, окрім усього слугуватиме ще й додатковим імпульсом для розвитку міжнародного аеропорту "Рівне", добиратися до якого наразі є доволі незручно для містян та гостей міста.

Жнка вважає, що продовження руху тролейбусів до аеропорту також вирішить одразу кілька проблем: 

  • працівники аеропорту, подорожуючі (що відлітають і прилітають) та мешканці Тинного (а це частина міста Рівного) зможуть безпроблемно добиратися до центру та до інших мікрорайонів Рівного; 
  • це буде хорошим реальним прикладом іншим сусіднім селам до об'єднання з містом Рівним; 
  • це сприятиме розвитку інфрастурктури перспективного району міста (наприклад, можна буде там передбачити будівництво автовокзалу для маршрутів західного напрямку, - пояснює ініціаторка Софія Кравчук).

Володимир Хомко вже відповів на цю петицію і, за його словами, вже невдовзі в Рівному з'явиться ще один маршрут. 

"Управлінням транспорту і зв'язку спільно з КП "Рівнеелектроавтотранс" внесено пропозицію про організацію тролейбусного маршруту "Аеропорт-Зоопарк" з використанням тролейбусів з опцією автономного ходу. Для відкриття зазначеного тролейбусного маршруту в проекті бюджету на 2019 рік буде передбачено кошти на закупівлю чотирьох одиниць нових тролейбусів з опцією автономного ходу".

Читайте також