Нацгвардійці на Рівненщині відпрацьовують навички керування дронами літакового типу (ВІДЕО)

На Рівненщині бійці Нацгвардії відпрацьовували навички керування безпілотниками літакового типу.

На сторінці військової частини 3055 зазначають, що застосування безпілотних літальних апаратів дозволяє якісно проводити розвідку й слідкувати за полем бою в режимі реального часу, що, в свою чергу, підвищує якість управління боєм.

БПЛА проводять постійний моніторинг підрозділів і об’єктів ворога, фіксуючи зміни та переміщення. Вони визначають цілі й завдають ударів. Та найголовніше, активне застосування БПЛА дозволяє берегти життя воїнів. Тому Силам оборони України критично важливо вправно і ефективно застосовувати найрізноманітніші типи безпілотників, в тому числі БПЛА літакового типу.

Як розповідає командир відділення БПЛА на псевдо Смоук, нині ці дрони стають дедалі популярнішими, адже порівняно з DJI мають більший радіус роботи.

«Дрони літакового типу якісно справляються з аеророзвідкою, пошуком цілей і коригуванням вогню артилерії. Їхньою перевагою є сектор роботи до 15 км, завдяки цьому можна піднятися на висоту і залетіти в тил до ворога», – коментує гвардієць.

Під час занять екіпажі БПЛА відпрацьовують тактику застосування дронів і вивчають можливі варіанти протидії впливу ворожого РЕБ.

«Спочатку ми працюємо на симуляторах, потім відпрацьовуємо польоти. Як показує досвід, чим більше годин практики, тим справнішим пілотом ти стаєш», – підсумовує командир відділення БПЛА.

Читайте також