Навчальні заклади Рівненщини готують до нового навчального року

У школах області тривають ремонти класних кімнат, в окремих закладах продовжуються будівельні роботи, облаштовуються харчоблоки та внутрішні вбиральні, зазначили в ОДА.

Як повідомив в.о. начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Олександр Набочук, у  Рівненській області активно готують школи до початку нового навчального року.

 «До 1 вересня освітяни готуються усе літо. Наразі продовжується закупівля комп'ютерного обладнання, меблів, засобів навчання для Нової української школи, спортивного інвентарю. Освітні заклади облаштовують навчальними кабінетами та STEM-лабораторіями. А щоб зробити шлях наших дітей до закладів освіти якомога комфортнішим, плануємо придбати ще 18 шкільних автобусів», - розповів Олександр Набочук.

Нагадаємо, попередньо Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством освіти і науки України, Головним санітарним лікарем було анонсовано про три варіанти початку нового навчального року, які залежать від епідеміологічної ситуації:

1) Низький рівень захворювання - освітній процес буде у звичайному режимі з відвідуванням закладів;

2) Середній рівень захворювання - освітній процес проходитиме у змішаному вигляді (з поєднанням дистанційного навчання та відвідуванням шкіл з дотриманням заходів безпеки (відповідна дистанція, масковий режим, дезінфікування тощо);

3) Високий рівень захворювання - освітній процес забезпечуватиметься виключно дистанційно.

Проте, на сьогодні немає жодних офіційних розпоряджень щодо освітнього процесу. Тому пресслужба Рівненської ОДА просить окремі політичні сили не спекулювати на темі дітей та не збурювати громадськість такими важливими питаннями, як початок нового навчального року та розвиток освітянської галузі.

Читайте також