"Навчати дітей у таких умовах – це злочин": керівник освіти Рівного про виробничий комбінат

Рівненський міжшкільний ресурсний центр, більш відомий як Рівненський міжшкільний навчально-виробничий комбінат, створений у грудні 1974 року. Проте приміщення його значно старіше. Розміщення будівлі призводить до її регулярних підтоплень.

На жаль, це критично відобразилося на стані центру. Через постійні підтоплення підлога просідає, може у будь-яку мить провалитися, а стіни вкрилися грибком та наповнилися вологою. У найгіршому стані токарний цех, який і взагалі, за висновком профільного інституту, варто було повністю знести іще у 2021 році, адже реконструкції він не підлягає.

«Приводити сюди і навчати в таких умовах дітей – це злочин, - каже начальник Рівненського міського управління освіти Андрій Мазур. – Це надзвичайно небезпечно і для здоров’я і для життя. Персонал установи власними силами відкачує воду, намагається зробити усе для функціонування закладу, але в таких умовах це просто неможливо. Саме тому й було прийняте рішення про його ліквідацію".

Відповідний проєкт рішення вже поданий на розгляд депутатів Рівненської міської ради.

«Заклад насправді опинився у поганому становищі. Адже кількість дітей, які тут навчаються, щороку зменшується. Це також пов’язано із постановою Кабміну, яка обмежує випускників міжшкільних ресурсних центрів у можливості продовжити освіту за спеціальністю безкоштовно. Адже у разі отримання Свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації та Свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв навчання у закладах професійної (професійно-технічної освіти) за кошти бюджету стає неможливим".

Наостанок Андрій Мазур наголосив, що вже зараз вирішене питання з працевлаштуванням колективу. Учні, які навчаються у ресурсному центрі, також зможуть без обмежень продовжити здобувати освіту за вибраними спеціальностями в інших освітніх закладах міста.

Читайте також