Найбільше любив донечку: у Рівному завтра попрощаються із загиблим захисником

У Рівному завтра попрощають із захисником, який поліг на Луганщині.

Про це повідомляють у Рівненській міськраді.

Андрій Нестерук народився у Рівному. Закінчив 26 місцеву школу, а за тим здобув фах столяра-верстатника. Чоловік спробував себе у різних галузях — працював і охоронцем, і складав меблі, і в будівельних супермаркетах. А згодом заробляв кошти для родини за кордоном. Найбільше йому подобалася робота з деревом, саме цій справі присвятив найбільше часу.

“Ми повернулися у Рівне іще до початку війни, адже помер тато Андрія. Він почав шукати роботу, працював на складах, а за тим влаштувався оператором на данську меблевій фабрику. А в квітні пішов сам до військкомату. Сказав, що більше не може сидіти дома... Хоча досі в армії не служив, не підходив за станом здоров’я... Але сказали чекати, тож Андрій працював на фабриці, аж поки у листопаді його мобілізували,” - розповідає дружина Героя Тетяна.

Військова служба Андрієві подобалася, він був постійно заклопотаним, розповідав дружині про численні обов’язки, відповідальність перед і за хлопців, які служать разом із ним.

“Він ніколи не казав, що у нього на душі, як він почувається, що його турбує. Все тримав у собі, лише казав, що треба хлопцям, що треба за ними слідкувати, щоб займалися потрібними справами. Був надзвичайно відповідальний, але водночас дуже чутливий. Я ще дивувалася, як він там зможе, але Андрій міг усе — не було нічого, щоб йому не вдавалося,” - продовжує Тетяна.

Надзвичайно добрий, щирий та веселий Андрій понад усе в житті любив донечку — 14-річну Анну. З нею проводив максимум часу, ні в чому не відмовляв, виконував усі забаганки. 

“Андрій ішов на війну заради всіх, хоч певно страх та злість на усі події все ж був. Проте в армії він відкрив нові грані себе. Був санітаром-стрільцем, хотів вивчитися на військового медика, але сталося інакше...” - додає дружина Героя.

38-річний солдат Андрій Нестерук загинув у бою неподалік села Червонопопівка на Луганщині 20 лютого 2023 року.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 2 березня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі “Нове”.

Читайте також