Найбільше подорожчали яйця: відомо, які продукти зросли у ціні на Рівненщині

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

На початку цього року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Рівненській області зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали яйця (на 15%). Про це інформує ГУ статистики.

На 6,4–0,2% подорожчали овочі, цукор, сало, макаронні вироби, сметана, м’ясо птиці, кисломолочна продукція, кондитерські вироби з борошна, масло, соняшникова олія, безалкогольні напої, хліб, інші продукти переробки зернових, яловичина, молоко, шоколад, кондитерські вироби з цукру, рис, маргарин та інші рослинні жири. Водночас на 2,2–1% подешевшали свинина, сири, фрукти, риба та продукти з риби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,3%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,1%, алкогольних напоїв – на 0,6%.

Одяг і взуття подешевшали на 3,1%, зокрема, одяг – на 3,3%, взуття – на 2,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,4% відбулося за рахунок підвищення тарифів на електроенергію на 36,6%, каналізацію – на 15,1 %, водопостачання – на 13,5%. Разом з тим на 10,9% відбулося зниження цін на природний газ.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 1%, що пов’язано із подорожчанням вартості послуг лікарень на 1,7%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання, амбулаторних послуг – на 0,9%.

Ціни на транспорт зросли на 0,7% в першу чергу за рахунок подорожчання палива та мастил на 1,5%, автомобілів – на 0,9%. Водночас на 0,6% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка подорожчали на 1,1%, зокрема, побутова техніка – на 1,2%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 0,7%, що пов’язано з підвищенням тарифів на міжміський телефонний зв’язок, місцевий телефонний зв’язок та послуги Інтернету (відповідно на 11,2%, 9,5% та 3,5%).

У сфері відпочинку і культури ціни зросли на 0,4%, що зумовлено здорожчанням вартості послуг відпочинку та культури на 1,4%, туристичних послуг – на 1,1%, аудіотехніки, фотоапаратури та обладнання для обробки інформації – на 0,8%, газет, книжок та канцелярських товарів – на 0,2%.

Читайте також