Найдорожча із вилучених автівок на Рівненщині: у скільки оцінили "Land Cruiser" депутата Данильчука

У травні цього в Рівному прогримів скандал із дептутатом обласної ради Олександром Данильчуком та журналісткою Ольгою Ферар. Нагадаємо, жінка у стані сп`яніння спричинила ДТП на парковці біля одного із закладів харчування. Після цієї історії депутат повідомив, що складе мандат, а саме авто Toyota Land Cruiser віддадуть на потреби ЗСУ.

Наразі автомобіль перебуває на штрафмайданчику, як повідомляє "Четверта влада". Армії машину ще не передали. Наразі відбулась експертна оцінка транспорту, щоб встановити його вартість. 

"Автомобіль оцінили у майже 2,4 мільйони гривень. Триває оформлення документів для передачі автомобіля на потреби ЗСУ", – зазначив речник Рівненської ОВА Олександр Поліщук.
Власники автомобілів, які вилучили на ЗСУ, мають по закону право на компенсацію вартості транспорту.  В умовах війни виплати будуть здійснювати упродовж 5 років після закінчення воєнного стану. 

За словами речника ОДА, компенсація можлива лише після війни і за умови, що транспорт було пошкоджено або знищено. 

Саме Олександр Данильчук вартість автівки журналістам не назвав. Нібито цю машину йому дала фірма поїздити, а він має інше авто. 

На офіційному сайті Тойота центру у Рівному новий "Ленд Крузер" коштує від 2,7 мільйони гривень. Авто, на якому їздив депутат Данильчук, 2020-го року. 

"В більшості арештовані машини – це автомобілі 2000-2010 років. Як правило, бюджетні авто. «Жигулі» різних моделей, «Ланоси» і тому подібні. Машин дорожчих, ніж згаданий Toyota Land Cruiser, ще не арештовували", - додав Олександр Поліщук.
 

 

Читайте також