Найнижча температура - майже 10 градусів, а найвища - понад 33: яким був червень на Рівненщині

У Рівненському обласному гідрометцентрі розповіли, яким був минулий місяць. 

Як зазначається, цьогорічний червень відзначився переважно нестійкою погодою, з інтенсивною грозовою діяльністю, зливовими опадами різної інтенсивності, що були нерівномірно розподілені по території області, а також супроводжувалась шквалами та градом. Тривалі періоди з впливом активних фронтальних розділів у полях зниженого тиску впродовж місяця чергувались з впливом антициклонів та областями підвищеного тиску. Через переважаючий перенос та надходження субтропічних та тропічних повітряних мас із районів Туреччини та Східної Африки спостерігався загальний підвищений температурний фон.

За даними спостережень метеостанції Рівненського обласного центру з гідрометеорології ( Рівне, Дубно, Сарни) середньомісячна температура повітря червня склала 20,6°С, що вище кліматичної норми на 1,6°С.

Найпрохолодніше було 21 червня, на метеостанції Дубно мінімальна температура повітря знизилась під ранок до 9,8°С. Найспекотніше – 30 червня, коли максимальна температура підвищилась до +33,3°С і знову по метеостанції Дубно. Цього дня в м.Рівне було зафіксовано новий температурний рекорд у +32,9°С і перевищено абсолютний максимум 2022 року.

Опадів по території області випало 80,4-115,0 мм, що складає 1-1,5 місячні норми – 112-153 %.

Читайте також