Називає себе сином Господа та хоче захопити владу: у Рівному колишні учасники "секти" розповіли про шахрайську організацію

Під час резонансної прес-конференції, що відбулась сьогодні, 30 травня, у Рівному, рідні колишніх учасників організації «коло слухачів» розповіли шокуючі подробиці перебування своїх близьких в «секті». Засновником організації є Петро Опанасюк з Рівненщини.

Як розповідає колишній учасник «кола слухачів», у минулому – успішний бізнесмен Анатолій Ясковець, він відвідував організацію з весни 2013 по червень 2017. Його дружина та троє дітей теж ходили на ці зустрічі:

«Петро Опанасюк назвав себе Ісусом Христом у 4-му втіленні. Результатом відвідин секти стало те, що я залишився практично без свого майна. Усе моє майно наразі - у власності родини Опанасюків. Майно, будинки, ділянки – усе у власності Опанасюків. Моя дружина через секту пішла від мене та забрала дітей. Наразі вона веде себе неадекватно та запевняє, що усе майно, яке ми заробили за 20 років, належить Опанасюку, адже він є сином Господа», - зазначає Анатолій Ясковець.

На прес-конференції також повідомили, що організація не є офіційно зареєстрованою, але діяти почала з осені 2013 року. На момент виходу з «секти», станом на червень 2017, вона налічувала близько сотні учасників. Серед слухачів, до слова, є відомі у Рівному особи, політики та журналісти.

За словами потерпілих, так званий наставник Петро Опанасюк заперечує православ’я та на зустрічах розповідає, що храми та церкви притягують нечисть. Він сам же і визначає, хто та що саме є нечистю. Також він повідомляє, що хоче очолити духовну та політичну владу країни.

Результатами діяльності «кола» є те, що безліч сімей вже розлучились, батьки відмовляються від дітей, а діти - від батьків.

На прес-конференції також присутні мама та чоловік померлої учасниці «кола слухачів». Їх історії згодом на сайті.

Читайте також