«Не віддамо наш урожай рейдерам!»: біля Рівненської ОДА – акція протесту (ФОТО)

Біля Рівненської ОДА пайовики з Корецького району влаштували мітинг. Селяни протестують проти намірів рейдерського захоплення урожаю зерна та гарбузів.

За словами мітингарів, люди здали в оренду паї приватній фірмі “Поліський стандарт”. Після смерті керівника цієї фірми, ніби то рейдери підробили документи та хочуть самі зібрати урожай із зазначених земель.

Пікетувальники пояснюють, що від зібраного урожаю залежить, чи заплатять їм оренду за землю і зарплати людям, які працюють на фірмі.

Наразі у цій справі відбулося два засідання господарського суду. Суд прийняв сторону селян, однак рейдери подали апеляцію.

Люди прийшли під стіни РОДА, щоб просити допомоги у чиновників, адже у більшості з них іншого доходу окрім паю і зарплати немає.

Відомо, що ініціативна група на чолі із заступником директора фірми "Полісся стандарт" Власюком Юрієм Васильовичем поспілкувалися із можновладцями. 

"Ми в деталях розповіли заступнику голови держадміністрації в чому причина, чому це відбувається. Цей конфлікт міг не виникнути, тому що всі папери там сфабриковані повністю і це дуже легко перевірити. Він пообіцяв нам розібратися. Надішлемо у адміністрацію письмове звернення. Він сказав, що сприятиме нам у правовому полі. Зараз чекатимемо рішення апеляційного суду", - зазначив пан Власюк.