Не вистачає водіїв: мер Рівного відповів на прохання повернути 34 маршрут

Ілюстративне фото

У Рівному на сайті міської ради у грудні минулого року опублікували петицію про відновлення маршруту громадського транспорту №34. Нагадаємо, даний маршрут ліквідували у зв'язку із оптимізацією транспортної мережі у місті.

Авторка петиції Юлія Чернявська просила міську владу відновити даний маршрут та додатково встановити інтервали близько 10-15 хв у ранковий та вечірній час. Жінка апелювала до того, що автобусний маршрут 7, який замінив 34-ту маршрутку, не повторює точно траєкторію руху. Це, нібито, ускладнює добирання до роботи та додому.

Також, за словами авторки, маршрутка 34 ходила з інтервалом 15-25 хв, на відміну від маршруту 7 (близько 40 хв).

Дана петиція набрала необхідну кількість голосів. На дане звернення відповів міський голова Олександр Третяк:

"У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні забезпечення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом ускладнено в зв’язку із мобілізацією водіїв.

Зважаючи на вимогу Наказу Міністерства транспорту і зв’язку України від 07.06.2010 року № 340 «Про затвердження Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів» для забезпечення безпеки перевезення пасажирів тривалість робочого часу водіїв не повинна перевищувати 40 годин на тиждень.

Управління транспорту і зв’язку Департаменту інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради, в межах можливостей, вживає заходи щодо забезпечення пасажирським транспортом мешканців міста. Із
врахуванням відсутності в достатній кількості водіїв, залучаються автобуси з великою пасажиромісткістю в напрямку з найбільшим пасажиропотоком та відповідним скороченням маршруток.

Так, 14 одиниць транспорту, що працювали за маршруту № 34 «Зоопарк – с. Ювілейне»,  загальною пасажиромісткістю 550 пасажиро/місць, замінено 8 автобусами великої пасажиромісткості в 85 пасажиро/місць кожний для перевезення пасажирів по маршруту № 7 «Зоопарк – Луцьке кільце». При цьому інтервал руху між великомісткими автобусами становить 12 - 15 хв, при відстані між кінцевими зупинками - 10,8 км, час доїзду з початкової до кінцевої зупинки в середньому становить 42 хв.

Спеціалістами Управління транспорту і зв’язку Департаменту інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради проаналізовано звіти з системи електронного спостереження за рухом пасажирського автомобільного транспорту "Dozor", з яких встановлено, що за міським автобусним маршрутом № 7 «Зоопарк – Луцьке Кільце» з зупинки «Зоопарк» в сторону «Ювілейного» початок руху о 6:30 год".

Читайте також