Ні укриття, ні медоглядів: виявили порушення у закладі для пенсіонерів на Рівненщині

На Рівненщині до закладу стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання КЗ «Турбота» навідалися із перевіркою.

Відомо, що планово відвідали заклад команда Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з представниками громадських організацій Владиславом Єгоровим та Інною Слободенюк.

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання є структурним підрозділом комунального закладу «Турбота» Демидівської селищної ради Рівненської області та розраховане на проживання 15 осіб. У день відвідування у відділенні перебувало 11 підопічних, чотирьом з яких встановлена інвалідність ІІ та ІІІ групи.

У порушення норм законодавства у закладі не облаштовано укриття. У разі оголошення сигналу “Повітряна тривога” підопічні продовжують перебувати у житлових кімнатах.

Щорічні медичні огляди вузькопрофільними спеціалістами не проводяться, проте закладом оголошено тендер на отримання таких послуг.

З метою усунення виявлених порушень прав і свобод підопічних закладу до компетентних органів будуть скеровані відповідні листи та акти реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.