"Нічого хорошого їх тут не чекає": як на Рівненщині готуються зустрічати ворога з Білорусі

Кулями та снарядами готуються зустрічати ворога з території Білорусі на Рівненщині. Для цього бійці ТрО тренуються без перерв та вихідних. 

Зокрема вчаться знищувати диверсантів, вправляються у стрільбі з гранатометів та стежать у прикордонні. Тим часом у Білорусі перевозять військову техніку та теж проводять навчання, повідомляють Факти. ICTV. 

Проте, за словами українських військових, білоруси просто імітують якусь діяльність. Та в разі загострення ситуації українська армія готова відповісти. 

Бійці тероборони також діляться, що тренування допомагають їм і загартувати психологічну стійкість. 

Військові кажуть, що в разі вторгнення із півночі ворожу техніку будуть нищити швидко і майстерно. Гранатометів та снарядів тут накопичили стільки, що зможуть ліквідувати кілька білоруських армій, і ще й на російську вистачить. 

- Нічого хорошого їх тут не чекає. Тому що ми готові, ми тренуємося. Бойовий дух особового складу - на висоті. адже ми боронимо свою землю. Як може бути по-іншому. Тільки так, - каже головний сержант взводу вогневої підтримки рівненської бригади ТрО Андрій. 

У рівненській бригаді ТрО служать переважно добровольці. До великої війни вони не мали бойового досвіду, а частина із них навіть в армії не служила. Однак, тепер це добре навчені чоловіки та жінки, а головне - вмотивовані, адже захищають рідну землю, свої сім'ї. 

Якщо ж ворог ризикне відкрити другий фронт, то на захист разом із бійцями готові стати і жителі прикордоння. 

Читайте також