Нонсенс по-рівненськи: за опубліковане у мережі фото зламаного атракціону в Рівному чиновники вимагають спростування

У Рівненському міському парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка у містечку атракціонів на одній з каруселей під назвою "Орбіта" від снігу впав дах. Фотографію цього інциденту виклала у мережу рівнянка Ольга Віюк.

На фото видно, що "шапка" над сидінням каруселі впала на крісла, очевидно, не витримавши ваги снігу. Цей факт змусив рівнян вкотре бити на сполох, що атракціони у парку вже давно пора оновити.

А от директор міського обєднання парків культури та відпочинку міста Рівного Андрій Черепанов вимагає спростувань від рівнянки Ольги Віюк за те, що дівчина сфотографувала та опублікувала у мережі "Фейсбук" фотографію зі зламаною гойдалкою. Про це в Фейсбуці пише Вікторія Мамотюк:

Дівчина припускає, що зламалася гойдалка через навалу снігу і запитує, чи безпечно на ній кататися, якщо вона не витримує навіть ваги снігу. У коментарях до фото, хтось пояснює, що це люди поламали, тоді ж Ольга запитує чому не викликали поліцію, адже це комунальне майно. Саме ці слова так обурили Андрія Черепанова, що чоловік написав дівчині «геніального» листа якого назвав: "Вимога спростування відомостей на персональній сторінці у "Фейсбук" в одноденний термін". У вимогах деректора чудовим є все, і навіть його претензія до такого коментаря, як дужки ")))" якими зазвичай у соцмережах передають свої емоції. Пан Андрій пише: "Ваші дужки ")))" створюють враження що ви насміхаєтеся над нами".

Власне деректор вимагає спростувати три тези: "Що може статися у сезон коли там катаються дорослі та діти?", "Поліцію викликали?", "Службова недбалість чи навмисно не сповістили про пошкодження комунального майна?"

Мені стало вельми цікаво як ці слова можна спростувати і я зателефонувала до Андрія Черепанова, розмова з ним виявилася не менш чудовою ніж його лист Ользі Віюк. У відповідь на це почула: 
- Ви задаєте провокуючі питання! 
- А як ці тези можна спростувати?
- Прийдіть і візміть нормальне, не провокуюче інтервю.
-То якого ви спростування хочете?
- Задайте нормальне питання. 
Після нетривалої розмови і повторення мого питання декілька разів, чоловік мені сказав: 
-Ви задаєте неправильні питання! Задайте правильне питання!
-Правильне це таке, щоб вам сподобалося?
- Допобачення!
І кинув слухавку...

Кррім того, варто пам'ятати Закон України у якому йдеться про те, що ніхто не може бути притягнутий до відповідальності за висловлення оціночних суджень - ЗУ " Про інформацію ст. 30, п. 1

Читайте також