Нова бруківка під час війни: мер Рівного пояснив, чому вирішили це робити

Міський голова Рівного Олександр Третяк пояснив, що бруківку на тротуарах у 2022 році почали вкладати через те, що такі роботи були заплановані раніше, крім того, про це владу просили самі жителі.

Про це повідомляє Суспільне

Однією з причин, чому місто виділило на ремонт тротуарів близько 55 млн грн, мер називає план розвитку вело та пішохідної інфраструктури міста, який був ще з минулого року.

"Щоб, сівши на велосипед на Північному, можна було дістатись луцького кільця по гарній вело- або пішохідній інфраструктурі. От, власне, план дій такий, щоб зробити Рівне європейським містом”, - сказав у коментарі Суспільному Олександр Третяк.

Також міський голова зазначив, що прохання у жителів завжди різні.

“В Рівному живе 250 тисяч людей. Кілька десятків тисяч вимагають в мене: завершіть, будь ласка, стадіон, ми хочемо займатись спортом і бачити виступи рідного Вереса. І ці люди вимагають, і мають повне право вимагати кошти на завершення реконструкції стадіону. Інша частина мешканців ціле літо вимагала у влади: зробіть, врешті-решт, пішохідні і велозони, займіться благоустроєм. Настільки полярні потреби в рівнян, що ми намагаємось врахувати всі запити", - зазначив очільник міста.

Роботи почали тоді, коли казначейство дозволило виділяти гроші на поточні ремонти. Водночас він, коментуючи тему тротуарів та нової бруківки, вважає за потрібне провести порівняння і з іншими видатками.

“Дуже багато, понад 150 млн грн, було виділено на соціальну складову, на підтримку військових, на всі інші потреби, про які так часто говорять. 67 мільйонів окремо було виділено на придбання генераторів великої потужності. Тобто величезна частка міського бюджету пішла на підтримку військових, на підтримку соціальних питань, на облаштування безперебійної роботи критичної інфраструктури. І тому кошти, які були виділені на укладання, покращення благоустрою міста, вони не є великими у порівнянні з тим, що було виділено на військових і на підтримку критичної інфраструктури", - зазначив Суспільному мер.

Загалом за виділені гроші мають відремонтувати три десятки об'єктів, які комісія визначила першочерговими, зважаючи на поганий стан покриття.

Читайте також