Нова рівненська МАФія

 Одна голова добре, а дві – краще

Вже пройшло два роки з того моменту, як міський голова Рівного Володимир Хомко доручав управлінню житлово-комунального господарства знести все, що нелегально працює. Уже й начальника міняли, проте нічого не допомогло.

Після того, як свої повноваження склав профільний заступник мера Руслан Шевчук, протидіяти незаконним кіоскам почала ціла комісія. Додамо, що офіційна позиція «відставки» Шевчука полягала в тому, що йому не вистачає часу на родину, і він хоче більше уваги приділити бізнесу.

Хоч, за чутками, однією із причин того, чому Шевчук перехотів бути при владі, були саме МАФи. Адже ті люди, яким вони реально належали, постійно чинили на нього тиск.

Зараз усіх підприємців, які торгують у Рівному та не сплачують податків, з 22 лютого 2016 року «опрацьовує» комісія з питань звільнення території міста від незаконно встановлених тимчасових споруд. Цей «орган» створили рішенням сесії Рівненської міської ради, бо до цього ніхто сам не міг навести з ними порядок. Адже якщо порахувати у Рівному всі черепашки, гаражі та кіоски, то їх загальна кількість становитиме близько тисячі штук.

До її складу входить шість начальників, заступник мера та шість депутатів місцевої ради.