Новий потужний генератор передали для Рівненської громади

Рівненська громада отримала сучасний дизельний генератор потужністю 100 кВт. Це вдалося завдяки партнерським зв’язкам організації "Рівне Разом" з французькою благодійною організацією “Protection Civile”. Депутатам Рівне Разом вдалося познайомитися із представниками організації  під час Конгресу транскордонної співпраці. Такий дизельний генератор здатний у разі аварійного відключення електроенергії забезпечити резервне електроживлення досить великого приміщення соціального призначення чи одного з містечок незламності, які зараз активно споруджуються в місті Рівному.

“5-7 жовтня спільно з колегами-депутатами поїхали до міста-побратима Любліна, де взяли участь у Конгресі транскордонної співпраці. Там у нас відбулося чимало результативних зустрічей. В тому числі з представниками благодійної організації з Франції. Враховуючи складну ситуацію в Україні, французькі партнери відгукнулися передати Україні, в тому числі і Рівненській громаді, потужні електрогенератори. В умовах війни підтримка наших іноземних друзів є необхідною та дуже своєчасною, адже ворог продовжує знищувати енергетичні об'єкти. Тому вкотре хочу висловити подяку французьким партнерам, які підставили плече підтримки, відгукнувшись на наше прохання, а також дякую депутатам "Рівне Разом", які долучилися до цієї важливої справи”, - зазначив секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Внаслідок ракетних ударів по об’єктам критичної інфраструктури Рівного, енергетична система міста значно постраждала. Через що, енергетики змушені вдаватися до періодичних відключеннь електроенергії у місті. Генератор дозволить забезпечувати резервне електроживлення у разі відключення у якомусь з важливих об’єктів соціальної інфраструктури міста.

“Зараз Україна, зокрема й наша громада теж, потерпає від перебоїв електроенергії. Енергетики роблять усе можливе, щоб не знеструмлювати надовго передусім об’єкти критичної інфраструктури. Але готовими маємо бути до всього. Завдяки вдало проведеним перемовинам тоді, наша громада отримала вкрай необхідний та потужний генератор на 100 кВТ. Дякуємо місту-партнеру Люблін та благодійній організації «French Civil Protection» за підтримку”, - зазначила депутатка Рівненської міської ради Катерина Марчук.

Загалом, французька благодійна організація “Protection Civile” передала Україні 7 генераторів високої потужності для проходження опалювального сезону. Відомо, що ще 6 таких генераторів відправлять на схід України.А саме в такі міста, як: Миколаїв, Суми, Кривий Ріг, Харків та Дніпро.

Читайте також