Обласні депутати виступили проти УПЦ МП

фото ілюстративне

Щойно депутати Рівненської обласної ради під час чергового сесійного засідання розглядали питання "Про звернення Рівненської обласної ради до Ради національної безпеки та оборони України та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ, на території України.

Текст звернення підготовлений головою фракції ВО «Свобода» Савчуком Олександром Івановичем. У ньому йдеться про те, що в умовах військових дій російського агресора проти України на сході нашої держави, анексії Криму та ведення гібридної війни агресором, включаючи  підривну діяльність по всій території України, де основною стратегією ворога  є ведення інформаційної війни, в т.ч. так зване промивання мізків, основна ставка агресора припадає на зомбування вірян України через УПЦ, що знаходиться в канонічній єдності з РПЦ. 

"Враховуючи закритість та недоступність монастирів, зі слів вірян, там переховують сторонніх людей спортивної зовнішності, яких називають послушниками, а ті себе – «казакамі», та які були замічені в релігійних конфліктах. Дехто із таких «послушників» та «послушниць» беруть і активну участь на боці сепаратистів на сході України, що було відображено деякими інформаційними агентствами України. Ставлячи собі за мету роз’єднання України та українців, УПЦ провокує безкінечні релігійні конфлікти з метою розколу українського суспільства на релігійній основі та недопущення створення Єдиної Помісної Православної Церкви  України. Сьогодні діяльність цієї структури РПЦ становить загрозу національній безпеці України.", - пише у зверненні.

Відтак, депутати просять вжити всіх невідкладних заходів реагування щодо недопущення підривної діяльності Російської православної церкви через УПЦ на території України, в т. ч. в органах державної влади та місцевого самоврядування, Збройних Силах України, правоохоронних структурах та навчальних закладах.

За це звернення проголосували усі депутати.

Читайте також