Обмеження будуть, але не такі, як в локдаун - Третяк про посилення карантину в Рівному

Вже від завтрашнього дня Рівненська громада переходить у «червону» карантинну зону. Таке рішення зумовлене погіршенням епідеміологічної ситуації у всій області.

Відтак, на мешканців чекають нові обмеження. Однак, цього разу «червона» зона не означає тотальне закриття усіх закладів, впроваджень жорсткіших обмежень, як це було при минулих локдаунах. Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

«Буде ряд обмежень, але не таких серйозних, як було при локдаунах, адже не буде повного тотального закриття всього. Якщо є підприємство, організація, торгові центри, які мають 100% рівень вакцинації, вони продовжують працювати. Це вже плюс, - розповів мер. - Я зараз максимально намагаюсь зробити все в співпраці з бізнесом, з торговими центрами, щоби нічого не зупинялось, щоби роботи тривала, бізнес працював і щоби люди діяли, взаємодіяли і жили, щоби не було напруги, інсценуацій ніяких і жодних радикальних обмежень прав громадян».

У Рівному, попри «червону» карантинну зону, працювати будуть дитячі садочки. У школах нині осінні канікули, тож діти відпочивають. Олександр Третяк попередив, що вже з наступного тижня діти навчатимуть дистанційно, допоки місто не вийде із «червоної» зони.  

«Наразі ми будемо там (у червоній зоні, - авт.) можливо три тижні. Сподіваюсь, нам вдасться швиденько вибратись із цього динамічного піку захворювань і окремо, як місто, прийняти рішення про вихід із червоної зони», - додав міський голова.   

Читайте також