Один із наймолодших очільників тергромади Рівненщини захищає Україну від російських загарбників

Голова Держаненської ТГ, що на Рівненщині Олександр Лукашець - один із наймолодших очільників тергромади області, захищає Україну від російських окупантів. Зараз 27-річний чоловік служить на сході командиром кулеметного взводу. 

Про це повідомляє Рівненська ОВА. 

Очільник тегромади пішов на фронт на другий день після повномашстабного вторгнення. 

24 лютого він провів на роботі, вирішуючи питання громади. А потім сказав колективу, що йде до війська. Говорить, що колеги не здивували такому його рішенню, мовляв, були лише питання, чому відмовився від військової "броні". 

Олександр постійно тримає руку на пульсі життя своєї територіальної громади. Зокрема бере участь у сесіях місцевої ради в онлайн-режимі. На одну навіть приїхав. Тоді депутати голосували за звернення до Верховної Ради про заборону всього російського. Кажуть, промова Олександра Лукашця була дуже яскравою. Маючи зовсім мало часу, він зайшов у кожен кабінет і розпитав, як справи.

Колеги пишаються таким очільником громади та кажуть, що по-іншому він вчинити не міг. Адже раніше чоловік був у АТО та служив у поліції. Також на це вплинуло виховання. Сім'я у Олександра патріотична, у родині були члени УПА. Про те, що вони пережили, дітям розказували змалечку. Тож любов та шана до рідної землі у них у крові. 

Олександр дуже добре знає історію України і ніколи не втрачає нагоди прочитати щось нове. Навіть на передовій знаходить книги.

Коли Олександр Лукашець ішов в ЗСУ, то казав, що він більше потрібен на фронті, а в сільраді залишаються знаючі фахівці, які з усім впораються. Тим часом він постійно тримає зв’язок із громадою. В сільраді ж розповідають, що голова їх підбадьорює і каже, що для нього – честь захищати свою країну.

Загалом серед чоловіків із Деражненської громади, які пішли ЗСУ, окрім голови, ще троє місцевих депутатів.

Читайте також