"Один одного розуміємо по жестах": як проходять робочі будні машиніста екскаватора з Рівненщини

Георгій Бондаренко працює машиністом екскаватора комунального підприємства «Костопільводоканал» з 2003 року. Нардився чоловік у селі Мала Любаша у 1965 році, де і проживає разом з дружиною. Мають четверо доньок та четверо внученят. Навчався на механізатора меліоративних робіт у Сарненському СПТУ 22. Пізніше доля закинула на Харківщину, де прожив 10 років, проте все ж вернувся додому.

Як і коли Ви потрапили на роботу у «Костопільводоканал»?

На підприємстві працюю машиністом екскаватора з 2003 року. Маю відповідну освіту, знання, попередній досвід, володію необхідними навичками – це дає можливість виконувати роботу якісно та швидко. Мені подобається моя робота, адже вона приносить користь людям.

Які основні обов’язки входять до Вашої роботи?

Робота водія екскаватора вимагає уваги до деталей та знання специфіки роботи з водопровідними та каналізаційними системами. Виконую різноманітні завдання щодо земляних робіт. Це і копання траншей та котлованів, і видалення ґрунту, і вивезення відкопаних матеріалів із робочої зони, і встановлення різних видів труб.

Роки праці навчили, що лише співпраця усієї команди працівників дає гарні результати виконання робіт. Іноді бувають випадки, коли одне одного розуміємо по жестах, і говорити не потрібно.

З якими видати техніки Ви працюєте? Ремонт та обслуговування проводите самостійно?

Працюю на різних типах та моделях екскаваторів, все залежить від потреб проекту та специфіки робіт. Зараз найбільше працюю на навантажувачі JCB. Ця техніка якісна, легка в обслуговуванні, проста в маневрах – це дуже важливо, оскільки надзвичайно полегшує мою роботу. Раніше були екскаватори в рази більші за розміром, які унеможливлювали виконання певних видів робіт.

Ми регулярно перевіряємо технічні характеристики спецтехніки, щоб забезпечити належний експлуатаційний стан, готовність до роботи та уникнення зайвих втрат на непередбачувані ремонти.

Чи виникають ситуації, коли Вам потрібно взаємодіяти з мешканцями міста? Якщо так, то яким чином це вирішується?

Спілкуюсь з мешканцями тоді, коли замовляють проведення робіт. Уточнюю, що саме і де потрібно копати, намагаюсь знайти оптимальні рішення для вирішення проблеми. У більшості комунікація з громадянами лягає на плечі майстра. Це зменшує можливі непорозуміння чи конфлікти та підвищує загальну ефективність проведення копальних робіт.

Про Георгія Миколайовича у колективі відгукуються лише позитивно. Про його професійні навички знають всі місцеві.

«Що можна сказати про Георгія Миколайовича? Відповідальний, має чітке розуміння того, що його робота є суспільно необхідною, при нагальній потребі завжди швидко реагує на виклики. Не менш важлива його риса – це чітке розуміння поняття «робота на результат». За відповідальне ставлення до роботи у 2018 році був нагороджений Почесною грамотою Костопільської міської ради з нагоди професійного свята. Цей працівник залучений практично до всіх ремонтних чи аварійних ситуацій підприємства, і немає працівника такого рівня, що зміг би його замінити. Скажу відверто, що без такого фахівця, як Георгій – робота підприємства просто зупинилась би» - розповів директор КП КМР «Костопільводоканал» Володимир Кришко.

Джерело: Управління інфраструктури Костопільської міської ради

Читайте також