Одіозного рівненського активіста, який замовив вбивство "Кубіка", взяли під варту у Києві

Фото - СБУ

Вчора, 11 лютого, в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося засідання, під час якого обирали запобіжний захід для одіозного рівненського громадського активіста Давіда Ніколаєва, якого звинувачують в замовному вбивстві іншого рівненського громадського активіста, члена "УНСО" та борця проти нелегального видобутку бурштину Володимира Кубюка, якого називають в народі «Кубік» (ч. 2 п. 11 ст. 115 ККУ).

Нагадаємо, що перший "замовив" "кілеру" останнього за те, що той через свою громадянську позицію заважав зловмиснику налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів. Більше про це читайте тут: У Рівному "замовили" вбивство громадського активіста: СБУ затримала організатора злочину.

Так, у неділю, 9 лютого, у Рівному працівники СБУ провели спецоперацію і затримали замовника вбивства Давида Ніколаєва під час зустрічі з «кілером», який саме мав йому відзвітуватися за пророблену роботу. Для цього вбивство інсценували.

Вчора ж суд обрав замовнику вбивства запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб. Цього вимагала сторона обвинувачення. Його утримуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання Центрального апарату СБУ в місті Києві.

До слова, якщо провину Давіда Ніколаєва доведуть, він може сісти за грати на довічний термін - саме таке максимальне покарання передбачає санкція інкримінованої йому статті.

Читайте також