Офіційний сайт чи рекламна площадка: як управління культури Рівного популяризує комп`ютерну гру

Фото - Олег Костюкевич

Олег Костюкевич ще два роки тому опублікував у себе на сторінці пост про те, що на офіційному сайті управління культури й туризму Рівного є окремий підрозділ для комп'ютерної гри. Ще сьогодні наші журналісти зафіксували наявність опису гри "Ingress". 

Скрін журналістів

За поясненням ми звернулися до начальника управління Тараса Максименка. Коли запитали, чому окремий підрозділ зроблений та для чого взагалі на сайті, спочатку відповідати не хотів: 

"Не хочу коментувати. Не цікаво. Це був наш експеримент. Це гра по пам'ятках. Гра безкоштовна. А де заборонено розміщувати гру? Посилання на ігри, які пов'язані з історичною тематикою? У нас ніде не регламентовано, що там має бути. Крім офіційної інформації можуть бути партнерські сайти і тому подібне". На питання журналістки, чи це партнер, Максименко відповів - "Це не партнер, це гра по пам'ятках по всьому світу. Там так само є Рівне". 

Менше, аніж за годину з розділу "Ingress" на сайті зникла вся інформація щодо гри. 

Довідка "Вікіпедіа": Ingress - багатокористувацька рольова онлайн-гра з доповненою реальністю, створена NianticLabs@Google, випущена для Android-пристроїв 16 листопада 2012 року та для iOS 24 липня 2014.Гравці в Ingress належать до однієї з двох фракцій, «Просвітлені» (представлені зеленим кольором) та «Опір» (синій). Ігровий процес дозволяє утворювати області на поверхні Землі за допомогою віртуальних зв'язків між порталами, які є видимими на екранах смартфонів. Мета гри полягає у завоюванні своєю фракцією найбільшої кількості «Розумових одиниць» (Mind units) — приблизної кількісті людей на території, що контролюється фракцією.

Крім того в грі передбачена монетизація. Це комерційний продукт. 2 листопада 2015 року в додатку з'явився магазин речей (Powerups). Продаж здійснюється за ігрову валюту - Chaotic Matter Units (CMU). Ігрову валюту можна отримати тільки за реальні гроші.

Відтак, виникає питання: чому комерційні проекти рекламуються на офіційному сайті влади, а після запиту журналістів інформацію видаляють?

Читайте також