Офіційно: у першого заступника голови Рівненської ОДА підтвердився коронавірус

У першого заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Подоліна підтвердився діагноз коронавірусу. Позитивний результат інфікування показав сьогодні вранці ПЛР-тест. Про це він сам щойно повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він зазначив, що вчора зробив експрес-тест на визначення COVID-19, втім він показав негативний результат. Проте вирішили провести також ПЛР-тестування, аби виключити небезпеку поширення хвороби далі, адже Сергій Подолін був у контакті зі вже раніше виявленими хворими. Відтак, в лабораторії таки підтвердили у нього коронавірус. Нагадаємо, що саме ПЛР-тести є надточними у визначенні цього вірусу і мають точність 99,9%.

Наразі Сергій Подолін через хворобу йде на лікарняний. Проте каже, що почувається добре, температура тіла також в нормі, а з симптомів - лише легкий кашель. Тож лікуватиметься вдома на самоізоляції.

Про коло своїх контактних осіб він вже повідомив епідеміологам. Їх також перевірятимуть на коронавірус, в тому числі і працівників Рівненської ОДА, з якими особисто співпрацював.

Читайте також