Охоронці судів Рівненщини стали донорами крові

У перший тиждень благодійної акції одинадцять співробітників Служби судової охорони Рівненщини стали донорами крові.
Співробітники Служби вирішили розпочати місяць із благородної та корисної справи – стати донорами крові для діток, які перебувають на лікарняних ліжках. За перший тиждень благодійної акції одинадцять співробітників територіального управління Служби судової охорони Рівненщини стали донорами і поділилися краплиною крові, яка ймовірно врятує чиїсь життя.

Ідея долучитися до щорічного марафону здачі крові, у Міджнародний день захисту дитини виникла після того, як стало відомо, що через карантин майже у всіх областях нашої країни виник дефіцит крові і її компонентів.

Ідею підтримали усі 24 територіальних управління Служби судової охорони і вже першого та другого червня у всіх куточках України, в обласних та районних центрах забору крові можна було побачити добровольців у формі Служби судової охорони, які відгукнулися на заклик стати рятівниками.

Лише за попередніми розрахунками у перший тиждень акції завдяки добровільним донаціям судових охоронців було зібрано 5,1 літрів крові та її компонентів.

Благодійна акція #Крапля_крові від Служби судової охорони триватиме до 14 червня – Міжнародного дня донора і має на меті поновити запаси крові в містах кожної області. Переливання крові дозволяє щорічно рятувати мільйони людей. Життя цих людей залежить від тих, хто приймає свідоме рішення здати кров. Про гостру потребу донорської крові більшість людей дізнається  лише тоді, коли близька людина потрапляє у біду і терміново потребує переливання. Забезпечити своєчасне постачання безпечної крові до пацієнта можливо лише за умови, що українці - кожен з нас - будуть готові не лише стати добровільними донорами і безоплатно здати свою кров, а й робитимуть це регулярно.

Читайте також