Оперна співачка з Рівного підкорює Париж

Фото - відкриті джерела

Ольга Кульчинська почала співати у 15 років, але вже за короткий час стала переможницею найпрестижніших вітчизняних та міжнародних музичних конкурсів. Відомі арії у виконанні розкішного сопрано рівнянки викликають захоплення оперних співаків світового рівня. Про це пише Волинь.com

Успіх 27–річної співачки вважають результатом поєднання генів та натхненної праці. Музичні здібності жінці передалися, очевидно, від родичів. Дідусь Ярослав у 1980–х був відомим баритоном, заслуженим артистом УРСР, бабуся — контральто, мама Аліна — віолончелістка камерного оркестру, батько Сергій — піаніст, працював художнім керівником обласної філармонії, а нині протодиякон, чий академічний голос супроводжує головні церковні служби за участю архієпископа Рівненського та Острозького УПЦ КП Іларіона.

Спочатку Ольга освоювала теорію — починала вчитися в Рівненському музичному училищі, потім перевелася до Київського училища імені Глієра. І лише вступивши в Національну музичну академію, обрала вокальний напрямок. Ще будучи студенткою цього вишу, у 2012–му вона отримала премію найпрестижнішого музичного конкурсу імені Лисенка у категорії «вокал» в розмірі 20 тисяч доларів і ще 3 тисячі — за краще виконання творів Лисенка. Вирішивши пов’язати своє життя з оперним співом, уже тоді знала: кошти мусить вкласти у навчання, бо 22 роки — зовсім юний вік для сопрано. Зробити це можна у визнаних закладах або ж на стажуванні у досвідчених артистів. Свою кар’єру дівчина розпочала в московському Большому театрі.

Усе, чого вона досягла, — лише завдяки власним старанням, праці й таланту.

У 2016–му молода оперна співачка здобула першу премію на міжнародних конкурсах Франціско Віньяса (Барселона) і третю — на «Опералії» у Мехіко, чим голосно заявила про свій неабиякий дар. Перед нею відкрилися двері провідних оперних театрів: мюнхенської «Bayerische Staatsoper», «Gran Teatre del Liceu» Барселони, «Opernhaus» Цюріха, «Dutch National Opera» Амстердама. У репертуарі Ольги Кульчинської — партії Джульєтти з «Монтеккі і Капулетті», Норіни з «Дона Паскуале», Мюзетти з «Богеми», Джильди з «Ріголетто», Адіни з «Любовного напою», Ілії з «Ідоменею», Церліни з «Дон Жуана».

А наприкінці минулого року рівнянка підкорила Париж: блискуче дебютувала в головній жіночій партії у виставі «Севільський цирюльник» Джоаккіно Россіні на сцені французької Національної опери. Молода українська виконавиця, володарка фантастичного голосу виконала роль Сюзанни, продемонструвавши свої чудові акторські здібності.

У виставі видатного німецького режисера Крістофа Лоя увагу глядача привертають оптичні трюки: замість вікна з пейзажем з’являються двері, які поступово змінюють розмір — від мініатюрних до велетенських. Ольгу, як і її сценічну героїню, з іншого боку потаємних дверей чекає ще багато незвіданого. Єдине відомо абсолютно точно: в оперної співачки з Рівного велике майбутнє. Це пророкують експерти журналу «Л’ОперА», який днями опублікував матеріал, присвячений Ользі Кульчинській. А батько, Сергій, пояснює: «Усе, чого вона досягла, — лише завдяки власним старанням, праці й таланту».

 

Читайте також