Опір та погрози поліцеським у Рівному: що відомо про затриманих пасажирів та водія «Range Rover»?

Учора до поліції надійшло повідомлення про те, що водій автівки «Range Rover» ймовірно керує позашляховиком у стані сп’яніння. На вулиці Басівкутська патрульні поліцейські зупинили автівку, якою керував 27-річний мешканець Сарненського району. За зовнішніми ознаками, чоловік був п’яним, проте від освідування на місці події той відмовився.

Разом із водієм в атомобілі були троє пасажирів, які, за словами начальника Управління патрульної поліції у Рівненській області Сергія Мерчука, поводили себе зверхньо та зухвало:

«На одне із зауважень припинити опір працівникам поліції, пасажир спробував вийти з автомобіля і в нього з рук випав бойовий нагородний пістолет. Патрульними поліцеськими було прийнято не випробовувати долю, бо самі пасажири в автомобілі були надто п’яні і вони вирішили всіх затримати, бо вони вчиняли протиправні дії і були в стані алкогольного сп’яніння. Усі були затримані. Вони поводили себе надто зухвало, нецензурно лаялися... Взагалі було таке враження, що ми тільки з тюрми когось прийняли.»

Виявилося, що пасажири та водій позашляховика мають кримінальне минуле. Пасажири, зі слів начальника відділу комунікації поліції Рівненської області Антона Крука, вже були раніше судимі, а водій автомобіля нині пересувається з електронним засобом контролю – спеціальним браслетом.

У поліції також розповіли, що чоловіки погрожують правоохоронцям:

«Надалі будемо бачити, як буде розвиватися ситуація, але наскільки нам відомо, один із пасажирів має впливові зв’язки і вже наперед погрожує працівникам поліції про те, що ми будем мати досить багато проблем», - додав Сергій Мерчук.

Один із пасажирів – 49-річний чоловік мав при собі зброю та патрони. Відомо, що цей чоловік раніше працював у міліції, очолював керівні посади у правоохоронних органах, а в Рівному – керував одним із підрозділів, який займався оперативною роботою.  Зброя, яку той мав при собі, є нагородною. Нині чоловік займається адвокатською діяльністю.

«Ми будемо просити суд змінити міру запобіжного заходу. Це, так би мовити, "постійні клієнти" поліції, тобто особи раніше судимі за тяжкі злочини. Що стосується працівника МВС, пенсіонера, який здійснює адвокатську діяльність, нам попередньо відомо, що деякі пасажири автомобіля – це його клієнти», - зазначив Антон Крук.

Усі затримані були доставлені до міського відділу поліції, де ті надали пояснення.

Учасникам опору працівникам поліції загрожує до трьох років позбавлення або обмеження волі.

Читайте також