Останки радянських та тувинських добровольців у Дубні перенесли на військове кладовище

У Дубні останки радянських та тувинських добровольців перенесли на військве кладовище. 

Про це повідмляють у Дубенській міськраді. 

Як зазначається, процес перенесення Братської могили радянських воїнів і тувинських добровольців, що розташовувалась у центрі Дубна на вулиці Замковій, розпочався ще у січні 2022 року. У травні того ж року згідно рішення міської ради демонтували постать солдата та меморіальну табличку з вищевказаної пам’ятки історії.

Однак, ексгумація останків з братської могили потребувала дотриманням відповідної законодавчо визначеної процедури, отримання низки погоджень та дозволів від Міністерства культури та інформаційної політики України, управління культури і туризму Рівненської ОВА та Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій.

Відтак, отримавши усі необхідні дозвільні документи, відділом культури і туризму Дубенської міської ради було укладено договір на виконання пошуково-дослідницьких робіт з Меморіально-пошуковим центром "Доля" (м.Львів). Під час ексгумації фахівцями були виявлені останки 27 тіл радянських солдатів.

7 вересня віднайдені рештки перепоховали на військовому кладовищі на вулиці Забрама.