Острозька академія виграла грант на святкування 25-річчя відродження університету

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Міжнародний благодійний фонд відродження Острозької академії отримав грант Українського культурного фонду, спрямований на підтримку та промоцію 25-річного ювілею з часу створення Національного університету «Острозька академія» як правонаступника першого вищого навчального закладу Східної Європи, популяризації його діяльності як освітянського та культурно-мистецького осередку сучасної України. Загальний бюджет проекту становить 1 млн. 458 тис. 122 грн.

Проектом передбачено проведення низки креативних заходів, спрямованих на покращення доступу студентів і викладачів університету, мешканців міста Острога до давніх та сучасних культурно-мистецьких здобутків українського народу, зокрема підготовка та друк енциклопедичного видання «Острозька академія», проведення у жовтні культурно-мистецького форуму «Урочиста академія», започаткування діяльності ART-кластеру “Академія”, що сприятиме розвитку сучасного мистецтва в Україні.

Нагадаємо, що 25-річний ювілей з часу утворення Національного університету «Острозька академія» відзначатиметься в Україні на державному рівні (Постанова Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році» від 18 грудня 2018 року № 2654-VІІІ). Проект сприятиме підвищенню обізнаності українського суспільства щодо ролі Острозької академії як першого та визначного культурно-освітянського осередку Східної Європи, а також популяризації культурно-мистецької діяльності сучасного НаУОА.

Олексій Костюченко

Читайте також