Отримати податкову знижку можна не виходячи з дому

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що громадяни, які впродовж 2019 року сплачували за навчання, користувалися іпотечним кредитом, орендували житло як внутрішньо переміщені особи чи понесли витрати в зв’язку з усиновленням, сплатою страхових внесків за довгостроковими договорами страхування життя, або ж пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного страхування, чи отримали послуги репродуктивної медицини можуть скористатися правом на податкову знижку.

Для отримання податкової знижки громадянам необхідно подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку – 31 грудня 2020 року.

Зважаючи на запровадження карантину, в податковій службі звертають увагу, на необхідність подання такої декларації через Електронний кабінет. Вхід до кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний вебпортал ДПС.

Відповідно до п.п.166.4.2 Податкового кодесу України загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ.

Всі витрати, які вказуються для отримання податкової знижки, мають бути фактично здійснені у звітному, тобто 2019 році та обов’язково підтверджені документально. Це можуть бути платіжні та розрахункові документи, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери тощо. До поданої декларації для отримання податкової знижки підкріплюються сканкопії документів.

Нагадаємо, на допомогу громадянам ДПС України розроблено відео уроки, про подання декларації в електронному вигляді. Ознайомитись з відео уроками можна на субсайті ГУ ДПС у розділі «Відеосюжети», на офіційній сторінці відомства в мережі Facebook або на Yotube каналі ДПС України за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4   

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також