Отруєння сальмонелою у двох закладах Рівного: результати перевірок

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Адміністрація закладів, де наприкінці січня 13 людей захворіло на сальмонельоз, пропонує потерпілим відшкодувати витрати на лікування. Мова йде про «Adaline» та розважальний комплекс «Fly Kids».

Представниця Держпродспоживслужби в області Тетяна Луцків розповіла Суспільному, що у першому закладі після святкування весілля захворіло семеро людей, серед відвідувачів "Fly Kids" кишкову інфекцію діагностували у 6-х дітей. За її словами, на кухнях не дотримались технології приготування страв та їх зберігання. На період усунення порушень, ресторан "Adaline" повністю припинив свою роботу, в розважальному комплексі "Fly Kids" не працювала кухня.

Директорка ресторану "Adaline" Валентина Вербицька розповіла, що на весіллі були також страви, які принесли гості, тому повної впевненості, що це вина закладу нема.

З 31-го січня по 10-лютого заклад закрили, оскільки Держспоживслужба проводила перевірку і виписала керівництву штраф у розмірі майже 30 тисяч гривень.

Фото - UA:Рівне

29 січня після відвідин "Fly Kids" у шістьох дітей також виявили кишкову інфекцію.

Тетяна Луцків запевняє, що після перевірки харчових продуктів у двох закладах було виявлено сальмонелу, що і привело до харчових отруєнь.

Фото - UA:Рівне

Наразі порушення у закладі "Fly Kids" усунено і роботу кухні відновлено.

Керівники обох закладів мають намір компенсувати потерпілим витрати на лікування.

Відео - UA:Рівне

 

Читайте також