Патрульний із Сарн розповів про порятунок чоловіка

Як діяти коли помітив, що людині зле? Що відчуваєш після того, як врятував життя? Поліцейський Володимир Давидчук розповів СарниNews.City про свій вчинок, який обговорюють на Сарненщині та за її межами.

Днями сарненські патрульні врятували життя 35-річному чоловікові. Йому стало зле: він упав і почав задихатися. Поліцейських на допомогу покликали перехожі. Про це портал "Рівне Медіа" повідомляв тут: Патрульні із Сарн врятували життя перехожому (ВІДЕО)

Як розповідає Володимир Давидчук, вони з напарницею Оленою Клюйко патрулювали на вулиці Широкій. Поліцейські поклали потерпілого в стабільне бокове положення, щоб не запав язик і була можливість дихати. А при утворенні рвотних мас він не захлинувся.

"Після цього ми контролювали його стан і викликали екстрену медичну допомогу. Доки чекали швидку в громадянина перевірили пульс. А коли не відчули - приступили до непрямого масажу серця, щоб допомогти йому прийти до свідомості", - коментує Володимир Давидчук.

Патрульний героєм себе не відчуває. "Кожен поліцейський на моєму місці  вчинив би так само. Ми проходимо відповідну підготовку і більш проінструктуровані, ніж пересічні громадяни в таких ситуаціях", - пояснює.

Зайві емоції та хвилювання патрульним вдалось опанувати, тож діяли оперативно: "Переживання звісно є. Але в той момент ми діяли так, як нас навчили. А вже після того думаєш, чи все правильно зробив", - пригадує патрульний.

Володимир розповідає, що головне в такій ситуації не панікувати та якнайшвидше викликати швидку. Основне потрібно повідомити стать, приблизний вік потерпілого, що сталось та адресу.

До слова, після надання першої медичної допомоги чоловіка госпіталізували в реанімаційне відділення Сарненської центральної районної лікарні.

Читайте також