Педагоги з Рівненщини підвищували кваліфікацію на Міжнародному семінарі

https://rvnews.rv.ua

Працівники дитячих садочків Вараша, що на Рівненщині, покращили свої знання і навички на Міжнародному семінарі в Українському Монтессорі-центрі. Курси були присвячені роботі з батьками за методикою Марії Монтессорі, пише Північ-інфо.

Тренінг, присвячений методу наукової педагогіки Марії Монтессорі відвідали директори та виховательки дитячих садочків з Вараша Людмила Федорук, Людмила Верешко, Людмила Рибчинчук та Алла Саковець.

Довідково: Марія Монтессорі – італійська педагог та лікарка. Вона – перша італійка, що стала доктором медицини. Свого часу прославилася тим, що розробила власну педагогічну методику, яку назвали «методикою Монтессорі». Суть методики полягає в тому, що діти розвиваються вільно. Монтессорі вважала, що суть і головне завдання освіти – підтримувати і розвивати дитячу спонтанність і творчість, дати їм можливість всебічно розвиватись. Саме вона відкрила поляризацію уваги у дітей. Втім, на власному синові у його ранньому розвитку вона свою методику перевірити не змогла, так як, як свідчать деякі факти, мусила віддати його на виховання чужим людям.

За методикою цієї дослідниці вже роками працюють виховательки Варашу. Семінар, який вони недавно відвідували, був присвячений роботі педагога з батьками. Вони вивчали, як залучити батьків до співпраці та обговорювали ідею створення цілої спільноти однодумців серед батьків.

Ще з 2003 року вараські дитсадки №7 та №10 є опорними по Рівненщині щодо впровадження  цього методу в роботу. Про це повідомляє «Освіта Рівненщини».