Перелік книг, що допоможуть схуднути рівнянкам

Порція здоров'я: 7 книг, які вчать правильно харчуватися.

Способів харчування, що мали би змусити наше тіло скинути зайве, на сьогодні існує безліч. Серед них всілякі дієти, детокс-програми, спеціально розроблені раціони і так далі. Хоча, не всі вони однаково корисні: одні лікують, а інші можуть навіть покалічити. До харчування потрібно підходити з розумом і бажано постійно аналізувати, що і в якій кількості знаходиться у вас на столі. А короткострокові дієти можуть лише послужити тим самим поштовхом для зміни стилю життя і ставлення до їжі!

"Зелені смузі. 10-денна програма очищення ", Джей Джей Сміт

Перші смузі - оздоровчі напої з овочів, фруктів і зелені - з'явилися ще в 30-х роках минулого століття. Але популярність до них прийшла тільки в 60-х, завдяки рекламі, що з'явилися в магазинах здорового харчування. Потім смузі почали подавати в кафе, а тепер їх з легкістю готують і вдома. Тим більше, рецепти цих напоїв надзвичайно прості! Зате користь від них колосальна: очищення організму від токсинів, зниження ваги, поліпшення травлення, нормалізація обміну речовин, відновлення смакових рецепторів, насичення вітамінами та мінералами. У цій книзі розписана докладна 10-денна детокс-програма, що передбачає споживання цілющих коктейлів. Вона містить рекомендації з підготовки до програми, план харчування на кожен день, меню з рецептами смузі і білкових страв, список дозволених і заборонених продуктів, рекомендації щодо виходу з програми. Також в книзі наведені тести і описані додаткові методи детоксикації.

"Зміни себе за 22 дні. Веганська програма, яка змінить ваше тіло і життя", Марко Боргес

 

Марко Боргес - знаменитий голлівудський тренер, інструктор у сфері здорового харчування, психолог і блогер. Він стверджує, що всього за 22 дні кожен з нас може відчути себе іншою людиною, варто лише змінити свій стиль харчування. І це не порожні слова: його програму вже перевірили на собі такі зірки, як Гвен Стефані, Дженіфер Лопес і Бейонсе! Тепер можливість стати членом зіркової спільноти є і у вас. У книзі ви знайдете докладні списки покупок потижнево, рецепти страв на кожен день із зазначенням кількості порцій, додаткові рецепти страв і смузі. Автор книги продумав все до дрібниць, розписав покрокову інструкцію на кожен день програми, і, навіть, написав до кожного з них мотиваційне послання!

"Їжа і мозок. Що вуглеводи роблять зі здоров'ям, мисленням і пам'яттю", Девід Перлмуттер, Крістін Лоберг

Девід Перлмуттер – невролог-практик, фахівець з питань харчування, член Американської колегії харчування. За роки практики він встановив зв'язок між тим, що ми їмо, і роботою нашого мозку. Він довів, що проблеми з пам'яттю, стрес, безсоння і поганий настрій лікуються відмовою від певних харчових продуктів. Тим, хто страждає від подібних проблем, правильна дієта допоможе вилікуватися, іншим - зберігати гарне самопочуття і гостроту розуму до глибокої старості. За допомогою даних останніх досліджень в області неврології і випадків зі своєї практики автор доводить, що здоров'я мозку в наших руках. До речі, цю книгу автор присвятив своєму батькові, «який в 96 років щоранку збирається до своїх пацієнтів, хоча вийшов на пенсію понад чверть століття тому». Що це? Хороша генетика, або викладена Девідом теорія все-таки працює?

"Робота без зайвих калорій. Як не набирати вагу в офісі", Кен Ллойд, Стейсі Лора Ллойд

Біда сучасного суспільства - неправильне харчування на тлі сидячої офісної роботи. В результаті вага зростає як на дріжджах, самопочуття погіршується, а разом з цим усім - і власна самооцінка. Але як тільки ви твердо вирішуєте прямо з цього понеділка все змінити, у колеги тут же знаходиться привід виставити в обід торт або піцу або краща подруга заманливо пропонує домашню випічку. Знайома картина? Ця книга допоможе вам сформувати правильні харчові звички (а може і «підсадити» на них співробітників), з честю виходити з ситуацій, коли вам пропонують, але ви точно знаєте, що вам це не потрібно, а також зафіксувати в свідомості, які саме продукти є вашими. Інформація, подана в книзі, легко засвоюється завдяки вдалому стилю з часткою гумору і відмінно структурованими діловими порадами.

"Як їсти менше. Долаємо харчову залежність", Райлі Джилліан

 

Цю книгу автор радить прочитати всім, хто розчарувався в модних дієтах. Якщо ви не наїдаєтеся маленькими порціями, часто їсте навіть після вечері, не вмієте зупинитися, коли мова йде про солодке,  їсте занадто швидко, погано пережовуючи і жити не можете без цукру, кави та інших енергетиків, вам дійсно потрібна допомога. І автор пропонує вам допомогти розібратися зі своїми харчовими залежностями, а заодно визначитися, що таке здорове харчування і як на нього перейти. Ті, хто вже прочитав цю книгу, знаходять її дуже актуальною. Вона дійсно допомагає розвинути контроль над харчовими звичками і, як наслідок, скинути вагу, а потім утримувати її на стабільному рівні.

"Дієта чемпіонів. 5 принципів харчування кращих спортсменів", Мет Фіцджеральд

Що спільного у професійних американських бігунів, веслярів з національної збірної Австрії, аргентинських плавців світового рівня і чемпіонів з триатлону з Південної Африки? Раціон. Найвитриваліші люди світу обов'язково харчуються за певною схемою. На перший погляд вона проста: їсти потрібно все і в достатній кількості, вибирати тільки якісні продукти, споживати більше вуглеводів і не забувати враховувати особливості свого організму. Але складність у зміні наших гастрономічних звичок полягає в тому, що нам важко відмовитися від насолоди від низькоякісних ласощів та перейти на продукти, що забезпечують відмінне здоров'я, хорошу фізичну форму та зовнішній вигляд, високу якість життя і самооцінку. Складання збалансованого здорового раціону насправді таїть чимало підводних каменів. І ця книга всіх їх описує.

"Я не вмію худнути", П'єр Дюкан

30-річний стаж роботи французького дієтолога П'єра Дюкана говорить сам за себе. Його знаменита дієта, заснована на білкової їжі, у всіх на слуху. Але не всі знають, як саме вона працює. Унікальна 4-ступінчаста програма Дюка за перші два кроки (атака, чергування) дозволяє швидко скинути зайву вагу, а потім - закріпити результат (закріплення, стабілізація). Ефективність методики перевірена на більш ніж 5 млн людей. Серед них - актриса Пенелопа Круз, модель Жизель Бундхен. Книга буде цікавою навіть тим, хто не страждає від зайвої ваги, оскільки в ній подано короткий екскурс в теорію, що таке білки, жири вуглеводи, навіщо вони людині і звідки їх брати.

Будьте здорові та стрункі!

Читайте також