Переможці інноваційного проєкту на Рівненщини стали учасниками майстер-класів

Учасники та переможці Міжрегіонального інноваційного проєкту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп» у номінації «Кращий гід-екскурсовод» - учні Гощанського, Демидівського, Млинівського районів побували на захоплюючій екскурсії у світі робітничих професій. Побувавши напередодні на рівненському підприємстві ТМ «Рум’янець», школярі змогли зазирнути і по інший бік професії, а саме – побувати у навчальному закладі, який готує кваліфікованих робітників.

Діти не лише дізналися про сам Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, умови навчання його слухачів, побували в салоні краси, на навчальній кухні-лабораторії, спеціалізованих цехах, навчальних ресторані, барі, але й стали активними учасниками професійних майстер-класів. Слухачі центру - майбутні кваліфіковані робітники – візажисти, перукарі, манікюрники, косметики, кухарі, кондитери, бармени продемонстрували юним гостям свою роботу.

Про професії та перспективи навчання школярам розповіла старший майстер РЦПТО ДСЗ Майя Сульжик.  Вона представила професії та майстрів виробничого навчання – Світлану Клімчук (кухарі), Ірину Максимів (косметики), Оксану Підлісну (перукарі), Лілію Мельник (манікюрники), Оксану Булавську (візажисти) та Світлану Рибачок (кондитери).

Разом із майбутніми кухарями діти ліпили булочки. Майбутні візажисти виконали макіяж для охочих, а перукарі зробили стильні зачіски. За  манікюрними столиками дівчатка чепурили нігті, а біля навчальної барної стійки спостерігали за роботою бармена.

Майстер виробничого навчання, досвідчений кондитер Світлана Рибачок долучила гостей до смачного процесу оздоблення імбирного печива. Ця робота принесла не лише естетичну насолоду: юні кондитери смакували власними кольоровими шедеврами. 

Приєдналася до смачного процесу і заступник директора РЦПТО Руслана Бодренко: «Зазвичай, своїм юним гостям, ми не лише розповідаємо і показуємо можливості навчального закладу, - наші відвідувачі можуть власними руками спробувати щось виготовити, стати клієнтами навчального Салону краси. Відкритість та активна позиція одного з найбільших навчальних закладів профтехосвіти  України сприяє ефективній підготовці майбутніх кваліфікованих робітників та їх успішному працевлаштуванню. Відмінні комунікаційні якості наших педагогів, великий досвід роботи, сучасна навчальна база, постійна співпраця із роботодавцями – ось та основа, на якій тримається та формує свою освітянську політику Рівненський центр ПТО ДСЗ».

Разом із командою школярів до НВК завітали і їхні вчителі, представники районних філій та Рівненського обласного центру зайнятості, а також представник Запорізької служби зайнятості.

Навчально-виробничий комплекс РЦПТО ДСЗ, що на вул. І.Підкови,17а у Рівному, гостинно відкриває двері усім, хто обирає професійне навчання. Тут пропонують опанувати професії готельно-ресторанної справи, стати кваліфікованими майстрами індустрії краси або ж агентами з туризму як зареєстрованим безробітним (навчання безкоштовне), так і усім охочим здобути нову професію або перекваліфікуватися. Сьогодні навчальний заклад нараховує 58 ліцензованих професій, затребуваних на ринку праці.

Діти, котрі вже проявили свої найкращі здібності, мають унікальну нагоду помріяти і здійснити нову мрію! Цікаві комунікації із представниками різних професій допомагають у виборі майбутньої дорослої життєвої стежини. А навчальний заклад із нетерпінням чекає на нових слухачів!

 

Читайте також